Flott oppslag i Oppland Arbeiderblad i dag

President med grasrotkontakt1473319696123

Erlend Slokvik har trent fram verdensmestere og olympiske mestere i fleng. Nå trener han også lokale ungdommer i orientering.
(journalist Tommy Gullord – saken i OA krever abonnement)

Kontakt med grasrota

Ingen skal beskylde en av landets mest meritterte trenere – i dag avdelingsleder i Olympiatoppen Innlandet og skiskytterpresident – for ikke å ha kontakt med grasrota.

Spør bare ungdommene i Gjø-Vard, Raufoss og Toten-Troll.

Målrettet og spesifikk

– Det begynte med gateløp på torsdager i vinter. I sommer har vi fortsatt med både løpetrening og teknisk trening ute, forteller Slokvik.

15-20 ungdommer i alderen 12-17 år deltar på treningene. Ifølge trener Slokvik er det utøvere på svært ulikt nivå.

– Det er alt fra utøvere som har tatt medalje i Hovedløpet til C-nivå. Treningene er for alle. Vi har stort sett to ulike opplegg på hver trening, tilpasset den enkeltes ferdigheter, sier han.

– Veldig spesifikt, med andre ord.

– Ja, det er målrettede og spesifikke treninger – alt fra 3000 meter og løpstester til o-teknisk trening. Vi har alltid temaer vi jobber med på hver økt.

Fokus på mestring

Erlend Slokvik forteller at alle har hatt stor framgang siden de begynte tidlig i vinter.

– Alle løp ned tidene sine med mellom ett og to minutter på 3000 meter nå i høst, sammenliknet med i vår. Men det er ikke bestandig tidtaking når vi trener, påpeker han.

– Hva fokuserer du som trener på?

– Mestring, hele tida å mestre. Her er det ingen fokus på resultater eller hvem som er best. Egenutvikling kommer som en følge av mestring. For meg spiller det ingen rolle om du blir kretsmester eller verdensmester. Det blir akkurat det samme, hevder Erlend Slokvik, som mener det sosiale er viktig for trivsel og utvikling.

– Vi skal ha det gøy på trening, fastslår han.

Storfornøyde

Akkurat det føler trioen Simen Ballangrud fra Raufoss samt Kristine Haanes Strandlie og Kristine Kravdal fra Gjø-Vard at de har. De tre er samstemte i vurderingen av trenerens opplegg; – Det er veldig bra.

– Hva er det som er så bra?

– Erlend er flink til å variere treningene. Vi får konkrete oppgaver å jobbe med, og alt er rettet mot det vi må øve på. Det har hjulpet meg til å ta «juniornivået», sier førsteårsjunior Simen Ballangrud.

– Erlend vet hva han driver med. Jeg føler i hvert fall jeg er trygg i hans «hender». Han har veldig bra opplegg, og jeg føler jeg har fått mye ut av treningene, sier Kristine Strandlie.

På samme måte føler ungjenta Kristine Kravdal det på.

– Jeg får klare oppgaver å øve på hver gang. Treningene er veldig målrettede og har gjort meg bedre på det jeg har fokusert på, sier ungjenta fra Gjø-Vard, som tok medalje i Hovedløpet i orientering tidligere i sommer.

Legg igjen en kommentar