NM i skiorientering 25.-26. februar 2017

I år var det Toten-Troll sin tur til å arrangere Norgesmesterskap i skiorientering. Løpsleder Kjersti Småstuen og løypelegger Erlend Slokvik hadde nok trodd at arrangementet skulle bli litt annerledes og enklere enn det ble, hvis snøforholdene hadde vært normale for årstiden. Samlingsplass var på Lensbygda sportshytte og planen var at løypene skulle ha mål der. Da det aldri ble nok snø, måtte både start og mål flyttes til Laupen, mens premieutdeling og kiosk/matservering foregikk på sportshytta.

Lørdag var det stafett for NM-deltakerne. 3 lag i D 17- og 11 lag i H 17-.  Dameklassen ble vunnet av Asker, herreklassen ble vunnet av Hadeland.
Dagen etter var det langdistanse for NM-deltakerne. H 21 gikk 16 km, D 21 gikk 10 km, H 17-20 gikk 11 km og D 17-20 gikk 8 km. Resultatene finner du herBilder fra begge dager.

Begge dager var det publikumsløp i tillegg slik at vi hadde ca. 100 deltakere hver dag.  Erlend og Håvard hadde kjørt opp 50 km med scooterløyper til arrangementet. Før alle var i mål på lørdag begynte det å snø, slik at de måtte kjøre alle løypene på nytt hele natt til søndag. Søndag var det strålende sol og helt vindstille ute på isen på Laupen, så bedre kunne det ikke bli.

Legg igjen en kommentar