Pålknappen

Du er nå på Pålknappen, som ligger 832 m.o.h. Vi håper du er heldig med været, slik at du kan nyte den flotte utsikten nord- og vestover.

Tjuvåsen stenger effektivt for en del av utsikten vestover, men lar du blikket følge horisonten nordover (helst med en god kikkert), er det nok av fjell, åser og vann å hvile øynene på:

Hemsedalsfjella, med Skogshorn og Ranastongi, den vesle skalken av Rundemellen, Jotunheimen, med fjella mellom Bygdin og Gjende, og Synnfjellet med Spåtind.

Rett i nord finner du hele Rondanemassivet, med Smiubelgan, Smedene, Rondeslottet og Storronden.

Lenger mot øst kan du i godvær se Rendalssøln og Trysilfjellet.

Bare 750 m sydøst ligger Torsæterkampen, som med sine 841 m.o.h. er høyeste toppen på mange mils omkrets. Du må helt til Skjellingshovde (860 m.o.h.) i Nordre Land, 55 km mot nordvest, for å slå ”rekorden”. Hvis du vet hvor den ligger, kan du se den herfra!

Nærmeste 1000-m-topp må du på vestsida av Sperillen og Begna, eller nord for Tonsåsen, eller til Hedmarksvidda – øst og nord for Sjusjøen, for å finne.

Nærområdet, med Mjøsa, Toten og Hedemarken, byr på tusener av detaljer. Det er en gammel Toten-sport å telle hvor mange kirker en kan se innenfor synsfeltet; lokalkunnskap og godt syn er de beste hjelpemidler!

Hvor mange kirker ser du herfra?

Legg igjen en kommentar